Communiqué – Romanian

Reflectând asupra calității conducerii în organizațiile de azi, ne aflăm într-o oarecare harababură. Vedem multă dependență de gândire liniară, mecanică, companii concentrate mai mult asupra prețului acțiunilor decât spre desfătarea clienților, și lucrători inteligenți ale căror voci sunt ignorate de șefii care îi conduc. Toți acești factori se reflectă în criza economică curentă, creșterea inechităților, și nenumărate falimente și nemulțumiri.

Trebuie să existe o cale mai bună.

În Ianuarie 2012, un grup divers de douăzeci și una de persoane, incluzând executivi seniori, strategiști de afaceri, manageri, profesori universitari și practicieni versați în Lean & Agile din patru continente, s-a întrunit la Stoos în Elveția. Noi credem că am descoperit câteva din caracteristicile comune ale acestei căi mai bune. De exemplu, am scos la iveală că organizațiile pot deveni rețele auto-evoluante de oameni ce creează valoare, și că liderii ar trebui să se concentreze asupra dezvoltării armonioase a comunităților, demonstrând un respect profund față de oameni, mai degrabă decât a privi această responsabilitate ca pe o problemă de control al unui mecanism cu piese interschimbabile.

Cel mai important fapt este că ne-am angajat să ne continuăm munca, atât față în față cât și electronic. O problemă de asemenea anvergură are nevoie de multe inimi și minți pentru a-i veni de hac. Așteptăm cu nerăbdare să vă auzim vocea și experiențele. Ajutați-ne să dezvoltăm conversația prin aderența la grupul nostru pe LinkedIn și pe Twitter cu eticheta #stoos.

Hai să pornim transformarea, până nu e prea târziu!

– Catherine Louis, Deborah Hartmann Preuss, Esther Derby, Franz Röösli, Jay Cross, John Styffe, Jonas Vonlanthen, Julian Birkinshaw, Jurgen Appelo, Kati Vilkki, Klaus Leopold, Melina McKim, Michael Spayd, Peter Hundermark, Peter Stevens, Rod Collins, Roy Osherove, Sanjiv Augustine, Simon Roberts, Steve Denning and Uli Loth.