Communiqué – Dutch

Reflecterend op leiderschap in hedendaagse organisaties bevinden we ons in een patstelling. We hebben ons afhankelijk gemaakt aan lineair, mechanistisch denken, we zien bedrijven die meer aandacht besteden aan beurswaarde dan aan het tevreden stellen van klanten, en kenniswerkers wiens stemmen niet gehoord woorden door hun leidinggevenden. Al deze factoren worden gereflecteerd in de huidige economische crisis, toename in onrechtvaardigheid, bankroeten en breed verspreide desillusies.

Er moet een betere manier zijn.

In Januari 2012, kwam een diverse groep van eenentwintig mensen waaronder senior management, business strategen, managers, academici, en lean/agile ontwikkeling beoefenaars van vier continenten, bijeen in Stoos, Zwitserland. We geloven dat we een aantal gemeenschappelijke karakteristieken blootgelegd hebben voor een betere richting. Bijvoorbeeld, dat organisaties lerende netwerken van individuen die waarde creeren kunnen worden en dat de rol van leiders beter gericht kan zijn op het koesteren van de levenden dan op het beheersen van de machine.

Het belangrijkste is dat we onszelf hebben gecommitteerd om dit werk voort te zetten, zowel in levende lijve als online. Een probleem van deze omvang heeft veel denkers en gevoelsmensen nodig. We stellen het zeer op prijs om jouw stem en jouw ervaring te horen. Help de conversatie voortzetten door bij ons aan te sluiten op de LinkedIn Groep en op Twitter met hashtag #stoos.

Laten we de transformatie starten, voordat het te laat is.

– Catherine Louis, Deborah Hartmann Preuss, Esther Derby, Franz Röösli, Jay Cross, John Styffe, Jonas Vonlanthen, Julian Birkinshaw, Jurgen Appelo, Kati Vilkki, Klaus Leopold, Melina McKim, Michael Spayd, Peter Hundermark, Peter Stevens, Rod Collins, Roy Osherove, Sanjiv Augustine, Simon Roberts, Steve Denning and Uli Loth.