Communiqué – Catalan

En reflexionar sobre el lideratge en les organitzacions actuals, ens trobem amb una mica d’embolic. Veiem la confiança en el pensament lineal, mecànic, empreses que es centren més en el preu de les accions que en delectar als clients, i treballadors competents, les veus són ignorades pels caps que els dirigeixen.Tots aquests factors es reflecteixen en la actual crisi econòmica, amb la desigualtat augmentada, les fallides i una desil·lusió generalitzada.

Hi ha d’haver una forma millor.

El gener de 2012, un grup divers de vint i una persones, entre elles alts executius, estrategues de negocis, gerents, acadèmics i professionals del desenvolupament lean/agile provinents de quatre continents, es van reunir a Stoos, Suïssa. Creiem que hem descobert algunes de les característiques comunes d’aquesta millor manera. Per exemple, que les organitzacions poden convertir-se en xarxes d’aprenentatge dels individus creant valor i que el paper dels líders ha d’incloure l’administració de la vida en comptes de la gestió de la màquina.

Més important encara, ens vam comprometre a continuar la nostra feina, tant en persona com en línia. Un problema d’aquesta mida requereix moltes ments i cors. Ens encantaria escoltar la teva veu i la teva experiència. Ajudar a fer avançar la conversa cap endavant unint-t’hi en el nostre grup de LinkedIn i en Twitter amb el hashtag #stoos.

Anem a començar el canvi, abans que sigui massa tard.

– Catherine Louis, Deborah Hartmann Preuss, Esther Derby, Franz Röösli, Jay Cross, John Styffe, Jonas Vonlanthen, Julian Birkinshaw, Jurgen Appelo, Kati Vilkki, Klaus Leopold, Melina McKim, Michael Spayd, Peter Hundermark, Peter Stevens, Rod Collins, Roy Osherove, Sanjiv Augustine, Simon Roberts, Steve Denning and Uli Loth.